Βεντουζες

Οι βεντούζες είναι μια αρχαία θεραπεία που βασίζεται στην πεποίθηση ότι ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να προκληθούν από στάσιμο αίμα και κακή ροή ενέργειας στο σώμα. Στην αρχαία Ελλάδα απεικονίζονται σε παραστάσεις του Τελεσφόρου, μιας θεότητας  που ακολουθούσε τον Ασκληπιό. Σε τάφους της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκαν χάλκινες βεντούζες.  Επίσης  απεικονίζονται βεντούζες σε αρχαία νομίσματα από την Αμοργό.

Οι βεντούζες βοηθούν στην αποβολή τον τοξινών από τον οργανισμό, στην θεραπεία κρυωμάτων μειώνουν τον πόνο βοηθούν στην δυσμηνόρροια, στην δυσπεψία κλπ.

Οι βεντούζες αφαιρούν το κρύο και την υγρασία, μειώνουν τον πόνο, λύνουν τις συμφύσεις και τα μπλοκαρίσματα στον συνδετικό ιστό. Επίσης μειώνουν αρθριτικούς, ρευματικούς και μυϊκούς πόνους. Χρησιμοποιούνται για πόνους δυσμηνόρροιας και χρόνιους πόνους στη μέση, για γαστρεντερικά προβλήματα, όπως είναι ο στομαχόπονος, η ναυτία, η δυσπεψία, καθώς και για διαταραχές του αναπνευστικού, όπως ο βήχας, το άσθμα και το κρύωμα.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική οι βεντούζες βελτιώνουν την ελεύθερη ροή του qi και του αίματος στους μεσημβρινούς. Είναι μια μέθοδος γνωστή και στην χώρα μας και μάλιστα με αναγνωρισμένα αποτελέσματα από τον λαό ειδικά στην επαρχία που οι βεντούζες είναι πιο διαδεδομένες.

Κλείστε ραντεβού

Kέντρο Ομοιοπαθητικής &
Εναλλακτικών Θεραπειών

Αρχ. Χρυσάνθου 2, Πανόραμα
Θεσσαλονίκη, 552 36
Τηλ. 6985-945960

Omoiasis © 2020. All rights reserved.