Ομοιοπαθητική

Ιστορία

Η λέξη «ομοιοπαθητική» προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «όμοιον» και «πάθος». Είναι μια θεραπευτική μέθοδος που στηρίζεται στον νόμο των ομοίων που γνώριζε και εφάρμοζε ο Ιπποκράτης. Υπάρχουν όμως και παλαιότεροι αιγυπτιακοί πάπυροι κατά τους οποίους γιατροί από την Αίγυπτο, τη  Μεσοποταμία, την Κίνα, εφάρμοζαν το νόμο των ομοίων. Ανάλογες αναφορές έχουν βρεθεί  και σε χειρόγραφα αρχαίων Ινδών.

Αναφέρεται πως ο  Ιπποκράτης χρησιμοποίησε την ουσία βερατρίνη σε ασθενείς με συμπτώματα χολέρας, εφαρμόζοντας  το νόμο των ομοίων, καθώς η βερατρίνη σε υγιείς οργανισμούς προκαλεί όμοια συμπτώματα. Αντίστοιχα χρησιμοποίησε και την ουσία κανθαρίνη σε ασθενείς με κυστίτιδα. Οι ίδιες ουσίες χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα με την μορφή ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Στην συνέχεια στο τέλος του 18ου αιώνα μελετήθηκε και αναπτύχθηκε ως θεραπευτικό σύστημα από τον Γερμανό καθηγητή της Ιατρικής Σαμουήλ Χάνεμαν, και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο.

«Όμοια ομοίοις εισίν ιάματα»

Βάση αυτού του νόμου όταν μια ουσία δοθεί σε έναν υγιή οργανισμό προκαλεί κάποια συμπτώματα. Όταν τα ίδια αυτά συμπτώματα  παρουσιαστούν σε έναν ασθενή με την μορφή νόσου, τότε αν δοθεί η παραπάνω ουσία στον ασθενή τον θεραπεύει. Αυτό ακριβώς εκφράζει το «Όμοια ομοίοις εισίν ιάματα», τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια και αυτή είναι η βάση της μεθόδου που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης, που ανέπτυξε ο Χάνεμαν και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

«Το Όλον»

Πρόκειται για μια ολιστική μέθοδο γιατί ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως μία ολότητα και γιατί λαμβάνονται υπ’ όψιν όλα τα συμπτώματα είτε πρόκειται για σωματικά, ψυχικά η νοητικά. Στην ομοιοπαθητική δεν υπάρχουν ασθένειες αλλά ασθενείς και ο καθένας αντιμετωπίζεται ανάλογα με τα δικά του συμπτώματα και παίρνει το ένα και μοναδικό ομοιοπαθητικό φάρμακο που του ταιριάζει και που τελικά τον θεραπεύει.

 

Στο χώρο μας μέσω της ομοιοπαθητικής δίνουμε λύσεις σε παθήσεις που αφορούν :

Ψυχοδιανοητικά προβλήματα όπως π.χ. κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, αγχώδεις καταστάσεις, φόβοι,  φοβίες, νευρώσεις, διαταραχές μνήμης κλπ.
Η ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική μέθοδος θεραπείας αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως μία ολότητα και αναγνωρίζει ότι τα πάντα είναι αλληλένδετα. Και η βιοανάδραση δρα θεραπευτικά μέσω των συχνοτήτων σε ασθενείς με ανάλογα προβλήματα. Κατά συνέπεια χρησιμοποιώντας είτε την κάθε θεραπεία ξεχωριστά είτε  και τις δύο μεθόδους μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα σας.

Ενδοκρινολογικά προβλήματα  όπως  π.χ. προβλήματα με τον θυρεοειδή, με διαβήτη, χοληστερίνη, διαταραχές εφηβείας κλπ.
Μελετώντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο ομοιοπαθητικό ιστορικό καθορίζουμε την θεραπεία που θα συντελέσει στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενή.

Γυναικολογικά προβλήματα όπως  π.χ. διαταραχές περιόδου, αμηνόρροια,  δυσκολίες σύλληψης, ινομυώματα, κύστεις,  εμμηνόπαυση, κλιμακτήριος, ουρολοιμώξεις κλπ.
Η ομοιοπαθητική εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε  γυναικολογικά προβλήματα  θεραπεύοντας σχεδόν πάντα και την αιτία που τα προκάλεσε.

Υπογονιμότητα,  σε άνδρες και γυναίκες .
Σε χώρες του εξωτερικού υπάρχουν κλινικές ομοιοπαθητικής που εφαρμόζουν με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, θεραπείες κατά της υπογονιμότητας.  Στο θεραπευτήριο μας εφαρμόζουμε ανάλογες θεραπείες με πολύ καλά αποτελέσματα.

Οξείες ασθένειες, όπως π.χ. ιώσεις, γρίπη, κρυώματα, βρογχίτιδες και άλλα.
Η ομοιοπαθητική θεραπεύει άμεσα οξείες ασθένειες και χωρίς επακόλουθα και περαιτέρω συνέπειες. Επίσης σε περιπτώσεις που η θεραπεία με τις βεντούζες η με την μέθοδο gua sha  μπορούν να ανακουφίσουν  χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά.

Σεξουαλικά προβλήματα, όπως π.χ. ανικανότητα, πρόωρη εκσπερμάτωση, προβλήματα στύσης, κλπ.
Με την ομοιοπαθητική και την κβαντική βιοανάδραση και όταν αυτά δεν οφείλονται σε μη αναστρέψιμες βλάβες τα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιτυχία.

Δερματικά προβλήματα, όπως π.χ. ακμή, δερματίτιδες , έκζεμα, ψωρίαση κλπ.
Στην ομοιοπαθητική θεωρούμε ότι ένα δερματικό πρόβλημα είναι εκδήλωση μιας βαθύτερης διαταραχής και πως ο οργανισμός βρίσκει διέξοδο εκδηλώνοντας μια δερματοπάθεια.  Πιστεύουμε πως είναι λάθος η καταπίεση των δερματικών προβλημάτων και πως αν συμβεί κάτι τέτοιο από χρήση αλλοπαθητικών φαρμάκων υπάρχει περίπτωση ο ασθενής να παρουσιάσει πρόβλημα σε ζωτικότερα όργανα.  Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε μέσω της ομοιοπαθητικής θεραπείας να θεραπεύσουμε τις αιτίες που προκαλούν το δερματικό πρόβλημα  χωρίς να το καταπιέσουμε.

Κλείστε ραντεβού

Kέντρο Ομοιοπαθητικής &
Εναλλακτικών Θεραπειών

Αρχ. Χρυσάνθου 2, Πανόραμα
Θεσσαλονίκη, 552 36
Τηλ. 6985-945960

Omoiasis © 2020. All rights reserved.